کدام قطعات را در مینی پی سی یا آل این وان می توانیم ارتقا دهیم؟

امکان ارتقا و بهسازی عملکرد ال این وان و مینی پی سی، تنها در دو قطعه رم و هارد امکان پذیر است، زیرا مابقی قطعات به مادربرد لحیم شده اند و امکان جداسازی آنها وجود ندارد.

برای ارتقا و کارایی بهتر سیستم در صورتی که حجم حافظه رم دستگاه کمتر از ۴ گیگابایت است، بهتر است حجم حافظه را به حداقل ۴ گیگابایت و در بهترین حالت به ۸ گیگابایت ارتقا داد. باید قبل از خریداری حافظه رم، با بررسی مشخصات مینی پی سی یا آل این وان خود، از حداکثر حافظه قابل پشتیبانی مطلع شوید. باید به این نکته توجه داشت که برای جلوگیری از اختلال، ماژول حافظه با مشخصات یکسان با آنچه روی دستگاه نصب شده را تهیه کرد. به طور کلی یکسان بودن فرکانس، زمان بندی و ولتاژ به منظور جلوگیری از بروز اختلال پیشنهاد می شود. برای بررسی موارد ذکر شده و در شرایطی که قادر به باز کردن قاب مینی پی سی یا آل این وان نیستید یا از مشخصات حافظه رم نصب شده روی آن اطلاع ندارید، می توانید از نرم افزار کاربردی CPU-Z استفاده کنید.

میزان حافظه رم مورد نیاز بر اساس کاربرد های مختلف به شرح زیر می باشد:

-کاربرد خانگی و اداری سطح پایین استفاده بسیار محدود حجم حافظه رم مورد نیاز روزانه ۲ گیگابایت
-کاربرد خانگی و اداری میان رده نرم افزار های آفیس، وب گردی، موسیقی و فیلم حجم حافظه رم مورد نیاز۴ گیگابایت
-کاربرد خانگی و اداری حرفه ای نرم افزار های تخصصی و مالتی تسکینگ حجم حافظه رم مورد نیاز۸ تا ۱۶ گیگابایت
-کاربرد صنعتی و تجاری حرفه ای نرم افزار های تخصصی صنعتی و تجاری خط تولید، ماشین مجازی و مالتی تسکینگ حجم حافظه رم مورد نیاز۱۶ تا ۳۲ گیگابایت

در مینی پی سی یا آل این وان با کاربرد خانگی و اداری سطح پایین با توجه به اینکه ۲ گیگابایت حافظه رم می تواند نیاز شما را برطرف سازد، باید از سیستم عامل نسخه ۳۲ بیتی استفاده کنید، اما در سایر موارد به دلیل افزایش حجم حافظه رم به بیش از ۴ گیگابایت به سیستم عامل نسخه ۶۴ بیتی نیاز دارید.

دومین قطعه قابل ارتقا هارد دیسک است که دارای قطعات مکانیکی و یک یا چند صفحه ضبط مغناطیسی هستند و به همین دلیل دستیابی به داده ها به صرف زمان، انرژی و البته ایجاد نویز منجر می شود. از سوی دیگر سرعت هارد دیسک های ۳.۵ اینچی متداول فراتر از ۱۴۰ مگابایت بر ثانیه نیست و این رقم در هارد دیسک های ۲.۵ اینچی کمتر از ۱۰۰ مگابایت است. در نتیجه سرعت راه اندازی سیستم عامل به شدت کند بوده و قابلیت چند وظیفگی یا اجرای همزمان چند نرم افزار نیز با اختلال مواجه می شود. با نصب درایو سالید یا SSD می توانید از سرعت انتقال داده بسیار بالای در حدود ۴۵۰ تا ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه در انواع SATA و M.2 بهره مند شوید. در صورتی که مینی پی سی یا آل این وان شما از درایو های NVMe پشتیبانی می کند، سرعت انتقال داده ها به حدود ۳۰۰۰ مگابایت بر ثانیه نیز افزایش خواهد یافت.

پیش از خریداری درایو سالید باید مشخصات مینی پی سی یا آل این وان خود را در وب سایت شرکت سازنده بررسی کنید تا از نوع رابط و ظرفیت قابل پشتیبانی مطلع شوید. سپس بهترین مدل را بر اساس بودجه و کاربرد خود انتخاب، خریداری و در نهایت نصب کنید. با نصب SSD می توانید از سرعت بسیار بالای راه اندازی سیستم عامل، اجرای هم زمان چند نرم افزار، سرعت Load بالاتر در بازی های جهان باز و سرعت بالای انتقال داده بهره مند شوید.

درایو های سالید به دلیل ساختار خود که فاقد قطعات مکانیکی است، هیچ گونه نویزی ایجاد نمی کنند و حتی در مقابل لرزش در حد مناسبی مقاوم هستند. از سوی دیگر انواع SSD به دلیل ساختار و معماری خود دارای طول عمر بسیار بالاتر (حدود ۱۵ برابر) نسبت به انواع هارد دیسک ها هستند. نصب کردن درایو سالید یا SSD در مینی پی سی و آل این وان نیازمند باز کردن قاب دستگاه و دستیابی به مادربرد است. در صورتی که دانش فنی کافی ندارید، توصیه می شود که این کار را به افراد متخصص یا در صورت وجود زمان گارانتی محصول به نمایندگی های معتبر مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *